Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repositorio.uleam.edu.ec/handle/123456789/4498
Title: | Proyecto de factibilidad para la creación de una cafetería universitaria a las afueras de la Universidad Laica Eloy Alfaro de Manabí en el cantón Manta. |
Authors: | Chamorro Castro, Nathalia |
Keywords: | EMPRESA/ORGANIZACIÓN ALIMENTACIÓN ESTUDIO DE MERCADO |
Issue Date: | 2023 |
Citation: | Chamorro Castro, N. (2023). Proyecto de factibilidad para la creación de una cafetería universitaria a las afueras de la Universidad Laica Eloy Alfaro de Manabí en el cantón Manta. (Tesis de Pregrado). Universidad Laica Eloy Alfaro de Manabí, Manta, Ecuador. |
Series/Report no.: | ULEAM-HT;0165 |
Abstract: | This proposal consists of the creation of coworking spaces with a coffee shop; the studies for the development of this proposal take place diagonally to the third entrance of the University Laica Eloy Alfaro of Manabí. This venture is called "Urcunina" coffee shop, it is a catering and work establishment, which seeks to provide an ideal place for activities in a safe and quiet way, with food and drinks for the target audience which is mainly the university community, the target audience was surveyed to know in detail the tastes and preferences at the time of restoration, valuable information contributes to the development of the value proposition where we seek to meet the needs with primary elements through safety, confidence and quality, keeping our future customers satisfied and loyal. The design of the cafeteria will have a modern rustic style, having present the wood in doors, walls, stairs and decorations, also accompanied by vegetation, which provide a sense of tranquility and comfort, achieving relaxation and getting to concentrate on their own activities accompanied by a delicious coffee or other beverage. The study has been conducted with various evaluation tools such as field research, surveys, interviews and bibliographic sources, these research methods help us to clarify, learn and check efficiently the feasibility and profitability, also has generated a business plan and its projection for 10 years of implementation, being the result of the technical-financial study. |
Description: | La presente propuesta consiste en la creación de espacios coworking con cafetería, los estudios para el desarrollo de esta propuesta tienen lugar en diagonal a la tercera entrada de la Universidad Laica Eloy Alfaro de Manabí. Este emprendimiento tiene como nombre cafetería “Urcunina”, es un establecimiento de restauración y trabajo, el cual busca brindar un lugar idóneo para realizar actividades de forma segura y tranquila, con alimentos y bebidas para el público objetivo que es principalmente la comunidad universitaria, dicho público objetivo fue encuestado para conocer a detalle los gustos y preferencias para aportar información valiosa a al desarrollo de la propuesta, donde buscamos satisfacer las necesidades con elementos primordiales a través de la seguridad, confianza y calidad manteniendo nuestros futuros clientes satisfechos y fidelizados. El diseño de la cafetería tendrá un estilo un poco rústico moderno, teniendo presente la madera en puertas, paredes, escaleras y decoraciones, así mismo acompañado de vegetación, los cuales brindan una sensación de tranquilidad y comodidad, logrando la relajación y logrando concentrarse en sus propias actividades acompañado de un delicioso café u otra bebida. El estudio se ha realizado con diversos instrumentos de evaluación como la investigación de campo, encuestas, entrevistas y fuentes bibliográficas, estos métodos de investigación nos ayudan a aclarar, conocer y comprobar de manera eficiente la viabilidad y rentabilidad; también se ha generado un plan de negocios y su proyección para 10 años de ejecución, siendo el resultado del estudio técnico financiero. |
URI: | https://repositorio.uleam.edu.ec/handle/123456789/4498 |
Appears in Collections: | HOTELERÍA Y TURISMO |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ULEAM-HT-0165.pdf | TESIS | 3,43 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.