Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repositorio.uleam.edu.ec/handle/123456789/3342
Title: | USO DEL FREJOL DE PALO (CAJANUS CAJAN) COMO SUSTITUTO DE LA SOYA PARA ALIMENTACIÓN DE POLLOS DE ENGORDE EN LA FINCA EXPERIMENTAL LOS BAJOS, 2021. |
Authors: | DELGADO AGUAYO, RONALD ANDRÉS FRANCO BAILÓN, BRYAN RICARDO |
Keywords: | MATERIA PRIMA TAXONOMÍA NUTRIENTES AVICULTURA |
Issue Date: | 2021 |
Citation: | DELGADO A. RONALD A. & FRANCO B. BRYAN R. (2021). USO DEL FREJOL DE PALO (CAJANUS CAJAN) COMO SUSTITUTO DE LA SOYA PARA ALIMENTACIÓN DE POLLOS DE ENGORDE EN LA FINCA EXPERIMENTAL LOS BAJOS, 2021. (TESIS DE PREGRADO). UNIVERSIDAD LAICA ELOY ALFARO DE MANABÍ, MANTA, ECUADOR. |
Series/Report no.: | ULEAM-AGRO;0096 |
Abstract: | THE PRESENT STUDY EVALUATED THE EFFECT OF STICK BEAN FLOUR (C. CAJAN) AS A SOURCE OF PROTEIN TO REPLACE SOY IN THE FEED OF BROILERS, THROUGH THE USE OF DOSAGES OF BEAN FLOUR IN THE BALANCED. RESULTS WERE OBTAINED IN THE FIRST WEEK WHERE NO SIGNIFICANT DIFFERENCES WERE OBSERVED BETWEEN THE TREATMENTS WITH RESPECT TO WEIGHT GAIN. |
Description: | EL PRESENTE ESTUDIO EVALUÓ EL EFECTO DE LA HARINA DE FREJOL DE PALO (C. CAJAN) COMO FUENTE DE PROTEÍNA PARA SUSTITUIR LA SOYA EN LA ALIMENTACIÓN DE POLLOS DE ENGORDE, POR MEDIO DEL USO DE DOSIFICACIONES DE LA HARINA DE FREJOL EN EL BALANCEADO. SE OBTUVIERON RESULTADOS EN LA PRIMERA SEMANA DONDE NO SE OBSERVARON DIFERENCIAS SIGNIFICATIVAS ENTRE LOS TRATAMIENTOS CON RESPECTO A LA GANANCIA DE PESO. |
URI: | https://repositorio.uleam.edu.ec/handle/123456789/3342 |
Appears in Collections: | INGENIERÍA AGROPECUARIA |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ULEAM-AGRO-0096.pdf | TESIS | 8,74 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.