Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.uleam.edu.ec/handle/123456789/4136
Title: Análisis de metabisulfito de sodio y evaluación microbiológica en camarones empacados de Litopenaeus vannamey.
Authors: González Sacón, Karla Viviana
Keywords: EVALUACIÓN
MICROBIOLOGÍA
CAMARÓN
Issue Date: 2021
Citation: González, K. (2021). Análisis de metabisulfito de sodio y evaluación microbiológica en camarones empacados de Litopenaeus vannamey. (Tesis de Posgrado). Universidad Laica Eloy Alfaro de Manabí, Manta, Manabí, Ecuador.
Series/Report no.: ULEAM-POSG-G.CA.SEG.ALIM;0002
Abstract: The present research work aimed to evaluate the sodium metabisulfite residual and the microbiological quality of packed shrimp of Litopenaeus vannamey; the study was carried out during January to March 2021 with two tides per month, in stages of reception of raw material, classification and finished product in three types of presentations: whole shrimp, tail, peeled and deveined with a total of 54 treatments with 3 repetitions; Subsequently, the microbiological quality of the batches packed as finished product was evaluated, it was validated that the results are within the standards for food safety.
Description: El presente trabajo de investigación tuvo como objetivo, evaluar el residual del metabisulfito de sodio y la calidad microbiológica de camarones empacados de Litopenaeus vannamey; el estudio se realizó durante enero a marzo 2021 con dos aguajes por mes, en etapas de recepción de materia prima, clasificación y producto terminado en tres tipos de presentaciones: camarón entero, cola, pelado y desvenado con un total de 54 tratamientos con 3 repeticiones; posteriormente, se evaluó la calidad microbiológica de los lotes empacados como producto terminado, se validó que los resultados estén dentro de las normas para la seguridad alimentaria.
URI: https://repositorio.uleam.edu.ec/handle/123456789/4136
Appears in Collections:M. GESTIÓN DE CALIDAD Y SEGURIDAD ALIMENTARIA

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ULEAM-POSG-G.CA.SEG.ALIM-0002.pdfARTÍCULO CIENTÍFICO5,15 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.