Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.uleam.edu.ec/handle/123456789/4145
Title: Caracterización nutricional y evaluación de la vida útil de micro vegetales (Microgreens) empacados convencionalmente.
Authors: Andrade Segura, Susana Lissette
Keywords: ANÁLISIS SENSORIAL
EVALUACIÓN
CARBOHIDRATOS
Issue Date: 2022
Citation: Andrade, S.(2022). Caracterización nutricional y evaluación de la vida útil de micro vegetales (Microgreens) empacados convencionalmente. (Tesis de Posgrado). Universidad Laica Eloy Alfaro de Manabí, Manta, Manabí, Ecuador.
Series/Report no.: ULEAM-POSG-G.CA.SEG.ALIM;0011
Abstract: Microgreens are young vegetables, harvested with their first cotyledons before maturity, considered as "super foods" because of their concentration of bioactive compounds. This study evaluated the nutritional potential of three varieties of microgreens consumed in Ecuador by determining mineral elements and bioactive compounds. Producers were interviewed to know the commercial demand in Manta. The following were selected: sorrel (Rumex acetosa), broccoli (Brassica oleracea) and beet (Beta vulgaris).
Description: Los microgreens son hortalizas jóvenes, cosechadas con sus primeros cotiledones, antes de su maduración, considerados como “super foods” por su concentración de compuestos bioactivos. Este estudio evaluó el potencial nutricional de tres variedades de micro vegetales consumidos en Ecuador, mediante la determinación de elementos minerales y compuestos bioactivos. Se entrevistó a productores para conocer la demanda comercial en Manta. Seleccionando: acedera (Rumex acetosa), brócoli (Brassica oleracea) y remolacha (Beta vulgaris).
URI: https://repositorio.uleam.edu.ec/handle/123456789/4145
Appears in Collections:M. GESTIÓN DE CALIDAD Y SEGURIDAD ALIMENTARIA

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ULEAM-POSG-G.CA.SEG.ALIM-0011.pdfArtículo391,17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.