Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repositorio.uleam.edu.ec/handle/123456789/4170
Title: | Efecto de un recubrimiento comestible de harina de cáscara de plátano y Aloe vera sobre la calidad postcosecha de la fresa (Fragaria x ananassa). |
Authors: | Zambrano Rodríguez, Delly Viviana |
Keywords: | MATERIA PRIMA CONSERVACIÓN RECUBRIMIENTO COMESTIBLE EVALUACIÓN |
Issue Date: | 2021 |
Citation: | Zambrano, D. (2021). Efecto de un recubrimiento comestible de harina de cáscara de plátano y Aloe vera sobre la calidad postcosecha de la fresa (Fragaria x ananassa). (Tesis de Posgrado). Universidad Laica Eloy Alfaro de Manabí, Manta, Manabí, Ecuador. |
Series/Report no.: | ULEAM-POSG-G.CA.SEG.ALIM;0036 |
Abstract: | The objective of this research was to evaluate the effect of the use of banana peel flour and Aloe vera in the preparation of edible coating on the postharvest quality of strawberries. Percentages of flour and A. vera (T1 4:12, T2 4:15, T3 5:12 and T4 5:15) and a control treatment (T0 strawberries without coating) were established on pH, titratable acidity, soluble solids, maturity index, weight loss, color (clarity (L*) and chroma (C*)) and texture of the fruit during storage (4 ºC ± 2 for 12 days). |
Description: | El objetivo de la presente investigación fue evaluar el efecto del uso de la harina de cáscara de plátano y Aloe vera en la elaboración de recubrimiento comestible sobre la calidad postcosecha de la fresa. Se establecieron porcentajes de harina 4% y 5% y Á. vera 12% y 15% (T1 4:12, T2 4:15, T3 5:12 y T4 5:15) y un tratamiento control (T0 fresas sin recubrimiento) sobre el pH, acidez titulable, sólidos solubles, índice de madurez, pérdida de peso, color (claridad (L*) y croma (C*)) y textura de la fruta durante su almacenamiento a 4 ºC ± 2 por 12 días. |
URI: | https://repositorio.uleam.edu.ec/handle/123456789/4170 |
Appears in Collections: | M. GESTIÓN DE CALIDAD Y SEGURIDAD ALIMENTARIA |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ULEAM-POSG-G.CA.SEG.ALIM-0036.pdf | Artículo | 1,35 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.