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https://repositorio.uleam.edu.ec/handle/123456789/7032
Título : | Control de inventarios como estrategia para la mejora de la rentabilidad de los negocios de abarrotes de la parroquia San Vicente. |
Autor : | Arteaga Parrales, Janeth Mirella |
Fecha de publicación : | 2024 |
Citación : | Arteaga Parrales, J. M. (2024). Control de inventarios como estrategia para la mejora de la rentabilidad de los negocios de abarrotes de la parroquia San Vicente. (Tesina). Universidad Laica Eloy Alfaro de Manabí, Manta, Ecuador. |
Citación : | ULEAM-CT.AUD;0213 |
Resumen : | Inventory control is based on the continuous improvement of a company's procedures, policies, and processes. Based on this premise, this research was developed to design an inventory control system for grocery stores in the parish of San Vicente, in order to improve operational efficiency and contribute to profitability. The study is based on theoretical information on the variables, with the goal of establishing the relationship between inventory control and profitability in grocery stores. The research methodology used was descriptive with a mixed approach. Two instruments were used to gather data: a survey administered to grocery store owners and an interview with the managing owner of Comercial Edison. SPSS v. 27 statistical software was used to measure the reliability of the instruments and to tabulate the study results. Among the most notable results, it was possible to identify the existing weaknesses in inventory control at the businesses studied and the urgent need to implement a digital tool to improve the efficiency of these businesses' inventory control activities. Finally, based on the results obtained, a proposal is presented that includes the design of a dashboard-based digital tool aimed at optimizing inventory control in grocery stores. |
Descripción : | El control de inventario radica en la mejora continua de los procedimientos, políticas y procesos de una empresa. Partiendo de esta premisa, el presente trabajo de investigación se desarrolló con el propósito de diseñar un sistema de control de inventario en los negocios de abarrotes de la parroquia San Vicente, para mejorar la eficiencia operativa y contribuir a la rentabilidad. |
URI : | https://repositorio.uleam.edu.ec/handle/123456789/7032 |
Aparece en las colecciones: | CONTABILIDAD Y AUDITORÍA |
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