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Título : Estudio de mercado de fórmulas de café para aumentar la oferta de bebidas calientes en Bahía de Caráquez - Manabí.
Autor : Villon Lino, Jordy Anibal
Fecha de publicación : 2024
Citación : Villon Lino, J. A. (2024). Estudio de mercado de fórmulas de café para aumentar la oferta de bebidas calientes en Bahía de Caráquez - Manabí. (Tesina). Universidad Laica Eloy Alfaro de Manabí, Manta, Ecuador.
Citación : ULEAM-HH;0038
Resumen : This project aims to analyze the coffee formula market in Bahía de Caráquez with the goal of increasing the local hot beverage offering. This approach was conducted through surveys and interviews with owners and managers of tourist establishments, identifying the preferences, habits, and different perceptions of coffee consumers. Based on the findings, the results demonstrate the potential of this approach to revitalize the local hot beverage market that combines quality, innovation, and accessibility. The interviews with establishment managers and owners revealed that many businesses have identified the demand for hot beverages but lack the resources or knowledge to meet it. The analysis highlights the importance of coffee as a cultural and gastronomic product, capable of attracting both residents and tourists. Currently, the local hot beverage offering is limited, which represents a unique opportunity to position Bahía de Caráquez as a benchmark for quality coffee consumption. This would not only benefit local businesses, but would also strengthen the region's economy by incorporating inputs produced in nearby areas, promoting fair trade.
Descripción : Este proyecto tiene la finalidad de analizar el mercado de fórmulas de café en Bahía de Caráquez con el objetivo de poder incrementar la oferta de bebidas calientes en la localidad. Todo esto mediante encuesta y entrevista a dueños y administradores de establecimientos turísticos, identificando las preferencias, hábitos y las diferentes percepciones de los consumidores de café.
URI : https://repositorio.uleam.edu.ec/handle/123456789/7106
Aparece en las colecciones: CARRERA DE HOSPITALIDAD Y HOTELERÍA

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