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https://repositorio.uleam.edu.ec/handle/123456789/7189
Título : | Gestión integrada con las comunidades en la finca Défaz - cantón Latacunga. |
Autor : | Défaz Alarcón, Jennifer Ariana |
Palabras clave : | TURISMO DE NATURALEZA TURISMO RURAL COMUNIDAD ALIANZAS ESTRATÉGICAS GESTIÓN INTEGRADA LATACUNGA |
Fecha de publicación : | 2024 |
Citación : | Défaz Alarcón, J. A. (2024). Gestión integrada con las comunidades en la finca Défaz - cantón Latacunga. (Tesis de Pregrado). Universidad Laica Eloy Alfaro de Manabí, Manta, Ecuador. |
Citación : | ULEAM-TUR;0042 |
Resumen : | After the COVID-19 pandemic, tourism opened new trends in the natural, rural and community tourism market and stimulated the emergence of different ventures and destinations. Based on this premise, the objective of the research is to determine guidelines for the creation of a tourism product on the Défaz farm based on integrated management for the use of tourism potential and strategic alliances that benefit the community. The study is based on an interpretive constructivist paradigm, which seeks understanding, the intrinsic revelation of the processes of harnessing tourism potential. The approach is predominantly qualitative descriptive in the field, based on interviews with the owners of the farm and its neighbors. Also, the collection of primary information through a technical sheet and SWOT matrix from a participatory perspective. To do this, we start from a bibliographic review, the analysis of official documents, the use of methods such as analytical-synthetic, inductive-deductive and comparison. Phase 1 indicates a high tourism potential in the study area. Phase 2 reveals limitations for integration, only one person involved with the farm is open to maintaining alliances. Phase 3 shows guidelines based on three axes: integrated management, strategic alliances, product design and experience. It is concluded that the tourism potential of the Défaz farm allows the research project to be carried out using the suggested guidelines. |
Descripción : | Luego de la pandemia COVID-19 el turismo abrió nuevas tendencias del mercado turístico natural, rural y comunitario y estimuló el surgimiento de distintos emprendimientos y destinos. Sobre esta premisa, el objetivo de la investigación es determinar lineamientos para la creación de un producto turístico en la finca Défaz basados en la gestión integrada para el aprovechamiento del potencial turístico y alianzas estratégicas que favorezcan a la comunidad. |
URI : | https://repositorio.uleam.edu.ec/handle/123456789/7189 |
Aparece en las colecciones: | TURISMO |
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